تابع شمردن
گاهی ممکن است در یک محدوده از اکسل تعداد زیادی عدد باشد و ما بخواهیم بدانیم که تعداد سلول هایی که در آنها عدد نوشته شده چند تا است. در این حالت برای محاسبه ی تعداد سلول ها لازم نیست خودمان را خسته کرده و یکی یکی سلول ها را بشماریم. بلکه می توانیم از تابع COUNT استفاده کنیم.

تابع شمردن همانطور که از نامش پیداست برای شمارش تعداد سلول های عددی یک محدوده مورد استفاده قرار می گیرد

 

تابع شرطی
در همه ی کارنامه ها یک قسمت برای ملاحظات وجود دارد که معمولاً در آن یکسری توضیحات نوشته می شود. مثلاً اگر دانش آموزی درسی را زیر ۱۰ گرفته باشد، در قسمت ملاحظات کلمه ی «مردود» را می نویسیم. الان می خواهیم این قسمت را تهیه کنیم.

برای اینکار لازم است یک فرمول شرطی به کمک تابع IF بنویسیم. در این فرمول شرطی باید بیان شود که اگر نمره ی درسی کوچکتر از ۱۰ بود، در آن درس مردود، و اگر بیشتر یا مساوی ۱۰ بود قبول شده ایم.

برای نوشتن این فرمول به زبان اکسل ابتدا یکی از سلول ها را انتخاب می کنیم. روی سلول G3 (روبروی سلول نمره ی درس دینی) کلیک می کنیم. علامت = را قرار داده و تابع IF را از قسمت تابع ها (More Functions) پیدا و انتخاب می کنیم

در این پنجره سه کادر وجود دارند که کادر اول یعنی Logical_test برای نوشتن شرط است. شرط ما این است که اگر نمره ی درس دینی کمتر از ۱۰ بود در سلول روبروی آن کلمه ی «مردود» نوشته شود.

شرط را به این صورت می نویسیم: F3<10
F3 نام سلولی است که در آن نمره ی درس قرار گرفته و در ادامه هم به کوچکتر از ۱۰ بودن اشاره کرده ایم.

کادر دوم یعنی Value_if_true برای نوشتن شرط درست است. در این کادر باید مشخص کنیم که اگر نمره ی درس کمتر از ۱۰ بود چه اتفاقی بیفتد؟ در این شرط می خواهیم نمره های کوچکتر از ۱۰، مردود اعلام شوند. پس کلمه ی مردود را به صورت « “مردود” » می نویسیم.

نکته: اکسل هر چیزی را که بین دو علامت قرار بدهیم عیناً در سلول می نویسد و هیچ محاسبه ی ریاضی روی آن انجام نمی دهد.

کادر Value_if_false هم برای نوشتن شرط نادرست است. در اینجا باید مشخص کنیم که اگر نمره ی یک درس، ۱۰ یا بیشتر از آن بود چه اتفاقی بیفتد؟ طبیعتاً باید در مقابل نمره های بالاتر از ۱۰، کلمه ی «قبول» نوشته شود. پس در این کادر کلمه ی قبول را بین دو علامت ” می نویسیم.

 

روی دکمه ی OK کلیک می کنیم

نمره ی درس دینی بالای ۱۰ بود و اکسل به درستی کلمه ی قبول را در سلول مقابل آن قرار داده است. حالا اگر بخواهیم این فرمول را برای سایر نمره ها هم بنویسیم دیگر لازم نیست که همه ی مراحل بالا را دوباره تکرار کنیم. راه میانبری وجود دارد و آن این است که می توانیم فرمول نوشته شده برای یک سلول را برای بقیه ی سلول ها بسط بدهیم.اگر دقت کنید می بینید که گوشه ی پایین سمت چپ سلول قبول (حاوی فرمول) یک مربع قرار داردکه اگر اشاره گر ماوس روی آن برود، به شکل + تبدیل می شود.زمانی که اشاره گر به شکل + تبدیل شد، دکمه ی سمت چپ ماوس را پایین نگه داشته (کلیک کنید) و آن را تا سلول مقابل نمره ی درس شیمی (سلول G8) بکشید.با این کار دیگر نیازی به نوشتن مجدد فرمول نبود و کلمه های قبول و مردود به درستی در سلول ها قرار گرفته اند.

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24مراجه کنید


آموزش اکسل ویژه حسابداری سلول ,ی ,تابع ,ها ,کنیم ,۱۰ ,می کنیم ,تعداد سلول ,سلول ها ,در این ,نمره یمنبع

نوشتن برنامه ساده حسابداری در Excel(پارت 4)

نوشتن برنامه ساده حسابداری در Excel(پارت 3)

نوشتن برنامه ساده حسابداری در Excel(پارت 2)

نوشتن برنامه ساده حسابداری در Excel(پارت 1)

آموزش رایگان حسابداری در اکسل به زبان ساده(پارت 12)

آموزش رایگان حسابداری در اکسل به زبان ساده(پارت یازدهم)

آموزش رایگان حسابداری در اکسل به زبان ساده(پارت دهم)

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

گنجینه‌ادب دانشگاه همه راه های جلوگیری از بارداری مرجع دانلود فایل فروش پارکت ارزان قاب موبایل اچ تی سی زیورآلات و بدلیجات خرید اینترنتی قطعات دامپتراک HD465 بورس تهران دانلودستان